Mitä kehonkoostumusmittaus kertoo sinusta?

InBody-mittauksen eli kehonkoostumusmittauksen avulla saadaan sellaista tietoa henkilön terveydestä, mitä puntarin lukema ei näytä eikä peilistä katsomalla saa tietää. Ulkokuori ei välttämättä kerro kaikkea ja esittelemmekin kolme 165 cm pituista esimerkkinaista havainnollistamaan tätä. Kenellä heistä on sinun mielestäsi tervein kehonkoostumus?

Leena, Ulla ja Kaisa ovat erilaisia sekä ulkoiselta olemukseltaan että kehonkoostumukseltaan. Yllättääkö tulokset? Kuvitus: Unelmasali

Leena, 36 v.
Kirjanpitäjä


Vapaa-ajallaan Leena tykkää lukea ja viettää aikaa ystäviensä kanssa. Liikunta ei ole koskaan ollut Leenan juttu, mutta eipä ylipainoakaan ole koskaan ollut. Leena syö pääsääntöisesti terveellisesti, mutta työpaikan kahvihuoneessa tulee päivittäin naposteltua keksejä tai pullaa kahvin kanssa. Viikonloppuna Leenasta on ihana nauttia punaviiniä ja rasvaisia juustoja elokuvaa katsellessa.


Analyysi:

Painoindeksi: 22,5
Viskeraalinen rasva: 104 cm2
Rasvaprosentti: 25,8 %
Lihasmassa: 19,5 kg

Kehonkoostumusmittaus paljastaa, että vaikka Leenan paino osuu ihanteellisiin lukemiin, painoindeksin ollessa 22,5, niin viskeraalirasvan eli kehonsisäisen, sisäelinten ympärille kertyneen rasvan arvo on koholla, kun suositus on alle 100 cm2. Hoikasta olemuksesta huolimatta Leenan rasvaprosentti on yli viitearvon ja lihasmassan määrä viitearvojen alalaidassa (alle 20 kg). Passiivinen työ, liikkumattomuus ja jatkuva herkkujen napostelu ohjaavat Leenan kehonkoostumusta epäterveelliseen suuntaan.

Ulla, 43 v.
Lastentarhan opettaja


Ulla rakastaa luonnossa liikkumista ja saattaa tehdä pitkiäkin lenkkejä metsässä koiran kanssa. Muutaman vuoden ajan Ulla on käynyt pari kertaa viikossa kuntosalilla, mikä on auttanut jaksamaan paremmin fyysistä työtä lasten kanssa. Arkisin Ulla syö tavallista kotiruokaa. Viikonloppuisin on kuitenkin mukava käydä kahvilassa leivoksella hiihtolenkin tai uinnin jälkeen.

Analyysi:

Painoindeksi: 29
Viskeraalinen rasva: 87 cm2
Rasvaprosentti: 33.6 %
Lihasmassa: 26,3 kg

Kehonkoostumusmittausksessa käy ilmi, että vaikka Ulla päällisin päin on kurvikas ja painokin on koholla, painoindeksi ollessa 29, niin viskeraalirasvan arvo on kuitenkin terve 87 cm2. Ullan rasvaprosentti on kyllä reilusti koholla, mutta lihasmassa on viitearvojen ylärajoilla (yli 25 kg). Aktiivinen työ, arkiliikunta sekä treenit ja maltillinen herkuttelu ohjaavat Ullan kehoa terveelliseen suuntaan huolimatta siitä, että annoskoot ovat reiluja ja kaloreita kertyy hieman kulutusta enemmän.

Kaisa, 52 v.
Kaupan kassa

​​​​​​​Liikunnasta on tullut Kaisalle elämäntapa, vaikka kymmenen vuotta sitten ei olisi uskonut rakastuvansa kuntosaliharjoitteluun. Kaisa käy yleensä kolme kertaa viikossa jumpassa ja tekee rankan kuntosalitreenin neljä-viisi kertaa viikossa. Lihakset ovat alkaneet näkyä ja painoja saa lisätä ahkeraan. Kaisa syö kasvispainotteisesti, mutta silloin tällöin kalaa ja kanaa. Herkut eivät maistu usein, koska treeni ei niiden jälkeen kulje.

Analyysi:

Painoindeksi: 26,5
Viskeraalinen rasva: 74 cm2
Rasvaprosentti: 25,4
Lihasmassa: 34,6 kg

Kehonkoostumusmittaus kertoo, että vaikka Kaisan painoindeksi on koholla, niin suuri siivu painosta on kuitenkin lihasmassaa. Samoin viskeraalirasvan arvo on kohdillaan, kun suositus on alle 100 cm2. Kaisan rasvaprosentti on hieman koholla, mutta lihasmassaa löytyy lähes 35 kg, mikä on reilusti yli viitearvon. Aktiivinen elämäntapa, treenit ja maltillinen herkuttelu ohjaavat Kaisan kehoa terveelliseen suuntaan.

Mitä mieltä sinä olet? Mitä hyvää näiden naisten kehonkoostumuksessa oli? Missä heillä on parannettavaa? Entäpä sinulla?

Ennen kuin moitimme itseämme liikaa puntarin lukeman perusteella, on hyvä pysähtyä miettimään mitä hyvää kehossamme on. Mitä puolia siinä olisi hyvä vahvistaa ja mistä löytyvät heikot kohdat. InBody-mittaus on hyvä tapa ymmärtää paremmin omaa kehoa ja sitä, millä tavalla sitä olisi hyvä hoitaa, jotta kehonkoostumus paranee ja keho voi paremmin.


Tilaa Unelmasalin uutiskirje

Liity postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä tiedon tulevista uutisista, tarjouksista ja tapahtumista!

Lue lisää

Lataa Unelmasali-sovellus

Kuntosalikortit ovat historiaa. Unelmasali-sovellus on mukana, missä ikinä kuljetkin. Todella helppokäyttöinen sovellus on käyttöliittymäsi palveluihimme!

Lue lisää