Tuolijumppa reisille ja pakaroille

Tehokas tuoliavusteinen treeni pakaroille ja reisille, jonka voit tehdä omaan tahtiisi. Tätä harjoitusta varten tarvitset tukevan tuolin tai penkin.

Tee jokaista liikettä 20 kpl (10/puoli) ja oman fiiliksen mukaan 2-5 kierrosta. Muista venytellä kevyesti treenin päälle. Sivun alalaidasta voit katsoa liikkeet myös videolta.

1. Sateenkaari

Ota tukea tuolin istuimesta ja nosta toinen jalka suoraksi taakse. Ala piirtää taaksesi mahdollisimman isoa kaarta. Jalka saa koskettaa lattiaa kaaren alaosassa. HUOM: Aktivoi pakaralihas liikkeen yläasennossa.

2. Vuorikiipeilijä

Ota tukea tuolin istuimesta ja vie jalat kauemmas taakse. Koukista vuorotellen jalka vatsan alle.
​​​​​​​HUOM: Aktivoi myös keskivartalo.

3. Istumassakäynti

Asetu selin tuoliin, nosta kädet ylös ja lähde istumaan tuolille. Anna pepun vain hipaista istuinta, ennen kuin nouset taas ylös.

4. Tuolillenousu

Aseta toinen jalka tukevasti tuolille (koko jalkapöytä istuimella) ja ponnista seisomaan yhden jalan varaan tuolille. Kädet voivat auttaa liikettä heilahtamalla eteen ja ylös liikkeen mukana. HUOM: Varmista, että tuoli on tarpeeksi tukeva! Voit vaihtoehtoisesti tehdä liikkeen myös esim. portaissa.

5. Jalannosto sivulle

Ota tukea tuolin selkänojasta ja nosta ulointa jalkaa sivulle 10 kertaa. Käänny ja toista toiselle puolelle.

6. Luistelijakyykky

Ota tukea tuolin selkänojasta. Nosta ulomman jalan polvi ylös ja työnnä jalka sitten pitkälle taakse samalla kyykistyen sisemmän jalan päälle. Vapaa käsi tasapainottaa liikettä.


Video: Tuolijumppa

Tästä voit katsoa liikkeet videon muodossa.