Ryhtijumppa

Erityisesti rintarangalle ja olkapäiden liikkuvuudelle suunnattu ryhtijumppa. Sisältää 6 liikettä. Löydät ohjeet sekä kuvina, että videona.

Tee jokaista liikettä esimerkiksi 1 minuutin ajan. Jo muutama toisto tekee ryhdille hyvää, mutta voit halutessasi tehdä useamman kierroksen. Tee liikkeet rauhallisesti. Voit ottaa hengityksen mukaan.

1. Lumienkeli

Asetu seinää vasten seisomaan, kantapäät hieman irti seinästä. Nosta kädet pään sivuille seinää vasten ja liu'uta niitä ylös alas rauhallisesti.

2. Jousiampuja

Asetu seisomaan toinen jalka eteen ja suorista molemmat kädet eteen. Vedä kuin jousipyssyä jännittäen toinen käsi taakse ja anna katseen seurata. Tee 3-5 toistoa vuorotellen kummallekin kädelle ja vaihda puoli.

3. Rullaus

Rullaa selkä pyöreänä ja käsiä roikottaen alas kohti lattiaa ja suorista sitten itsesi ja avaa rintakehä levittämällä kädet sivuille. HUOM: anna myös niskan roikkua rentona alhaalla

4. Käsien vienti pään yli

Asetu selinmakuulle, jalat koukkuun. Vie kädet suorana, peukalo edellä, vartalon viereltä pään yli lattiaan. Toista rauhallisesti.

5. Läpsy

Asetu selinmakuulle, jalat koukkuun. Avaa kädet sivuille ja tuo vuorotellen toinen käsi suorana koskettamaan lattialla olevaa kättä. HUOM: pyri kiertämään mahdollisimman paljon rintarangan alueelta ja auttamaan mahdollisimman vähän lantion kääntämisellä.

6. Vartalon kierto

Asetu selinmakuulle, nosta jalat noin 90 asteen kulmaan ja pudota ne toiselle puolelle lattiaan. Kädet pysyy lattiassa sivuille avattuina ja hartiat lattiassa. HUOM: saat tehostettua venytystä, kun suoristat päällimmäistä jalkaa.


Video: Ryhtijumppa

Tästä voit katsoa liikkeet myös videon muodossa.