Eteentaivutuksen tekniikka

Kun huollat kehoasi, tee se ajatuksella. Perinteinen eteentaivutus on klassinen esimerkki venytyksestä, joka tehdään usein huolimattomasti ja väärin.

Eteentaivutus on niin tuttu venytysasento, että sitä tehdessä tulee monesti tuumailtua aivan muita asioita ja vain notkuttua, “Kunhan nyt tässä venyttelen”. Sitten hartiat ja niska jännittyy ja selässä alkaa tuntua painetta, mutta takareisien venytystä ei juuri ollenkaan. Sitä luulee venytelleensä, mutta onkin voinut tahtomattaan aiheuttaa lisää lihasjumeja.

Perinteinen eteentaivutus / takareisien venytys istuen

Venytellessäkin on tärkeää ajatella keho kokonaisuutena. Kun venytät takareisiä varo ettei selkä ja niska jännity turhaan. Oikein kovasti varpasiin kurkotellessa voi tulla kova paine selkään ja takareisien liikkuvuuden kustannuksella saatkin kipeän selän.

Lattialle istuessasi pyri kääntämään häntää taakse ja pidä napa sisällä.
Ojenna selkä suoraksi ja pitkäksi, kannattele ryhti päälakeen saakka.

Jos takareidet on tiukalla, koukista polvia niin sinun on helpompi taivuttaa ylävartaloa eteenpäin. Takareiden lihakset saavat venytyksen silti, jopa tehokkaamman, mutta et tee vahinkoa selälle ja voit pitää hartiat rentoina.

Vältä kurkottamista, jotta niskat ja hartiat eivät jännity.

Koukista polvia, jos takareidet ovat hyvin tiukat.

Ajan mittaan voit pikkuhiljaa suoristaa polvia ja keskivartalon kannatus säilyy. Samalla keskivartalon syvät lihakset vahvistuvat ja ryhtisi paranee.

Vinkki! Lisää pyllyn alle tyyny, joogapalikka, tai jokin muu sopiva esine korokkeeksi, se antaa hieman lisätilaa takareisille ja pääset parempaan asentoon.

Kun saat pidettyä selän suorassa ja hartiat rentoina, voit suoristaa myös polvet.

Käytä apuna koroketta pyllyn alla.