Kolmen liikkeen tehokas Core-treeni

Voit tehdä näitä omana harjoitteena useamman kierroksen tai yhdistää core-treeniksi toiseen harjoitukseen tai lenkkiin. Tärkeintä näissä liikkeissä on rauhallisuus ja keskittyminen oikeaan suoritustekniikkaan.

1. Pöytä ja sukellus x 10

Käy istumaan lattialle polvet koukussa ja jalkapohjat lattiassa kiinni. Tuo kädet pepun vierelle. Nosta lantio ylös ja rutista pakarat sekä keskivartalo tiukaksi. Sukella peppu käsien väliin taakse niin pitkälle kuin mahdollista. Pidä hyvä kannatus ylävartalossa, hartiat kaukana korvista.

2. Etunojassa vastakkaisten raajojen nosto x 5/puoli

Käy etunojaan siten, että olet suorassa linjassa, peppu alhaalla samassa tasossa muun kropan kanssa. Nosta vastakkaiset raajat ylös ja pidä hetki. Lantion ja rinnan tulee pysyä suoraa alaspäin koko liikkeen ajan. Haastetta saat kun teet perään vielä rutistuksen tuomalla kyynär ja polvi yhteen ja sieltä ojennus takaisin suoraksi.

3. Konttausasennossa pito 30 sek. x 5

Käy konttausasentoon ja käännä päkiät alle. Rutista selkä pyöreäksi niin, että tunnet jännityksen vatsassa. Nosta polvet sentin irti lattiasta ja pidä asento 30 sekunnin ajan. Haastetta saat jos astut vuorotellen pienen askeleen vastakkaisilla raajoilla eteen ja takaisin. Astuessa käden ja polven tulee liikkua täysin samaan aikaa.


Video: Kolmen liikkeen Core-treeni