10 vinkkiä ihanaan kesään!

Kesä on alkanut kuumasti ja hellinyt meitä lämmöllä. Lämpimät kelit kutsuvat ulkoilemaan ja nauttimaan auringosta, mutta myös laiskottavat. Kesä voi olla haastavaa aikaa omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiselle, joten ohessa kymmenen vinkkiä, joiden avulla vietät kaikkien aikojen hyvinvointikesän!

Personal trainer Tiina nauttii kesästä pilke silmäkulmassa.

1. Puuhastele

Yksin, yhdessä, ulkona ja sisällä. Pese matot tai polkupyörä, tee puutarhatöitä, lähde askartelemaan kukkaseppele tai loppukesästä keräämään marjoja. Näin tuot arkeesi helposti lisää aktiivisuutta!

2. Ulkoile päivittäin

Erityisesti luonnossa vietetty aika hellii kehoasi. On tutkittu, että jo 20 minuutin oleskelu luonnossa vähentää huomattavasti koettua stressiä sekä laskee kehon stressihormonin tuotantoa. Metsään siis!

3. Haasta itsesi tai kaverisi

Mitä jos kiertäisitte järven kävellen? Kiipeäisitte laskettelurinteen huipulle 5 kertaa? Pyöräilisitte naapurikuntaan ja takaisin? Kesällä haasteen heittäminen on helpompaa, kengät jalkaan ja menoksi!

4. Muista juoda

Varsinkin kuumalla kelillä keho on kovilla. Kroppa voi kerätä nestettä ja turvottaa, verenpaineet heittelee, huimaa ja päätä särkee. Veden lisäksi kova hikoilu aiheuttaa myös suolojen tarvetta. Siispä kovalle treenille kannattaa napata mukaan urheilujuomaa tai vaikka itsesekoitettua suolattua mehua.

5. Anna itsellesi lupa levätä

Loma ja vapaapäivät ovat monelle stressaavaa aikaa. Pitäisi tehdä sitä ja pitäisi tehdä tuota. Mitä jos ei pitäisi? Anna itsellesi lupa levätä, niin palaudut paremmin. Vaihda pitäisi-ajattelu suunnitelmaan siitä, mitä konkreettisesti aiot tehdä tänään. Kun se on tehty, laiskottelu alkakoon!

6. Kevännä kokonaisuutta

Aina ei voi syödä 100% terveellisesti, eikä tarvitsekaan. Mieti pikemminkin, millaisia valintoja voit tehdä arjessasi, jotta terveellisyys-vaaka kallistuisi hieman paremmaksi? On väliä grillaatko perus grillimakkaraa vai vartaita tai syötkö suklaisimman tuplaunelmajäätelön vai perus tuutin. Mikä on parempi valinta tänään?

7. Aseta liikkumistavoite

Jos liikunta meinaa unohtua kesällä, tee itsellesi seurattava tavoite. Se voi olla esimerkiksi lenkkeiltyjä, uituja tai pyöräiltyjä kilometrejä tai treenikertoja. Tee taulukko, josta voit rastia suoritukset ja seurata tavoitteesi kehittymistä. Kun saat kaikki rastit, voit päättää itsellesi kivan palkinnon onnistumisesta.

8. Kokeile jotain uutta

Kesä on mainiota aikaa kokeilla jotain uutta. Oletko koskaan melonut? Onko suppailu jo testattu? Entä sulkapallo? Geokätköily? Mitä ystäväsi harrastavat? Voisitteko kokeilla vuorotellen kummankin lempilaleja? Entäpä jos herättäisit eloon lapsuuden harrastuksen?

9. Ota kaikki irti hyötyliikunnasta

Kesällä on helpompi harrastaa hyötyliikuntaa: Voisiko osan työ- ja asiointimatkoista kulkea pyörällä tai jalan? Voisiko palaverin tai työpuhelun hoitaa ulkona kävellen?

10. Virkistä myös mieltäsi

Lue, kuuntele äänikirjaa tai hyvää musiikkia, piirrä, maalaa, askartele, meditoi, ratko ristikoita… Mitä tahansa, mikä saa sinut hyvälle tuulelle, rentouttaa ja antaa ajatustesi siirtyä hetkeksi pois arjen kiireistä.


Näiden vinkkien myötä toivotamme oikein hyvää juhannusta sekä ihanaa hyvinvointikesää kaikille! Nähdään mukavuusalueella ja nautitaan kesästä!

Kesäterveisin,
Tiina ja muu Unelmasalin väki


Miten pääsen alkuun?

Kutsumme sinut mielellämme kiireettömälle tapaamiselle, niin voimme yhdessä kartoittaa tämänhetkisen tilanteesi. Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä!

Lue lisää

Pienryhmävalmennus

NYT on viimeistään aika ilmoittautua syksyllä alkaviin pienryhmävalmennuksiin! Valikoima on jälleen monipuolinen josta löydät varmasti juuri sinulle sopivan ryhmän. Lue lisää ryhmistä alta.

Lue lisää