Uudet trainerit esittäytyy: lue vastaukset kuuteen kysymykseen

Me Unelmasalin uudet personal trainerit Tiina ja Henna-Riikka istuimme alas ja vastasimme omaan ammattiimme ja liikkumiseen liittyviin kuuteen kysymykseen.

Lukemalla selviää, mitä noloa meille on sattunut kuntosalilla ja mitä pelkäämme kokeilla. Meitä yhdistää myös yllättävän innostava laji. Jos jää kysyttävää mielen päälle, niin tulehan rohkeasti juttusille salille!

Henna-Riikka Miilumäki (vas.) ja Tiina Lehtineva tuovat raikkaan tuulahduksen ja monipuolisen lisän Unelmasalin personal trainereiden tiimiin.

Miten sinusta tuli personal trainer?

TIINA:
Olen itse koululiikunnan kolhima, enkä koskaan uskonut innostuvani liikunnasta. Opiskelin lukion jälkeen nuoriso- ja vapaa-aikaohjaajaksi, mutta ymmärsin nopeasti, että vaikka ohjaaminen, opettaminen ja ihmisten kanssa työskentely on minun juttuni, nuorisotyö ei ole. Samaan aikaan aloitin kuntonyrkkeilyn, josta pian siirryin nyrkkeilyryhmään, josta taas minut koulutettiin ohjaajaksi ja aloin vetää ja valmentaa itse ryhmiä. Silloin syttyi kipinä liikunnan parissa työskentelystä.

Päädyin vähän mutkan kautta töihin Ikaalisten kylpylään liikunnanohjaajaksi, ja sen jälkeen olen ohjannut satunnaisesti vähän sitä sun tätä. Kirjailijan ammattini vuoksi opiskelin itseni kulttuurituottajaksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa, josta valmistumisen jälkeen päätin, että jos en nyt kouluttaudu liikunnan ammattilaiseksi, se unelma tulee jäämään. Siispä jatkoin opintoja Kuortaneella, josta sain myös personal trainerin paperit. Nyt työpalettini näyttää juuri sellaiselta, kuin olen vuosia haaveillut, ja saan tehdä töitä minulle tärkeiden asioiden parissa.

HENNA-RIIKKA:

Lähdin peruskoulusta opiskelemaan suoraan lähihoitajaksi. Opintojen päätyttyä ajattelin, että helpointa olisi jatkaa sairaanhoitajaksi. Sairaanhoitajakoulutus ei kuitenkaan tuntunut omalle jutulle.

Päätin mennä Varalan urheiluopistoon liikunnanohjauksen peruskurssille, koska tiesin, että haluan tehdä töitä liikunnan ja hyvinvoinnin parissa. Innostuin siellä anatomiasta ja fysiologiasta, joten motivoiduin hakemaan fysioterapeutiksi. Tiesin jo silloin, että aion kouluttautua myös personal traineriksi. Mielestäni koulutukset tukevat hyvin toinen toisiaan. Yksi intohimoistani on kouluttautua alalla enemmän ja enemmän.

Miten liikut tällä hetkellä?

TIINA:
Tällä hetkellä maantiepyöräily on mun juttu. Pyöräilen läpi vuoden, mutta kesällä tulee tehtyä pitkiä lenkkejä ja odotankin niitä innolla! Satulassa mikään ei stressaa ja aivot tuulettuu. Talvella spinning korvaa ulkona pyöräilyn.

Liikun pääsääntöisesti fiiliksen mukaan ja monipuolisesti, esim. kuntosali, uinti, lenkkeily ja erilaiset ryhmäliikuntatunnit mahdollisuuksien mukaan. Pidän tosi paljon tanssillisista tunneista, vaikka itselläni onkin tosi huono rytmitaju. Koska arki on kiireistä, yritän varata liikunnalle etukäteen aikaa kalenteriin.

HENNA-RIIKKA:

Harrastan liikuntaa monipuolisesti fiiliksen mukaan. Päivittäin tulee lenkkeiltyä koirani Asserin kanssa.

Nautin eniten kestävyystyyppisestä sekä kovatehoisesta treenistä mm. juoksusta, pyöräilystä, rullaluistelusta ja porrastreeneistä sekä talvisin hiihdosta. Tykkään myös erilaisista pallopeleistä. Lihaskuntotreeniä tulee tällä hetkellä tehtyä n. 2 x viikkoon.

Nolointa mitä on tapahtunut kuntosalilla?

TIINA:
Tein selkäpenkissä lämmittelysarjan, jonka jälkeen poimin lattialta käteeni viiden kilon levypainon lisäpainoksi. En ylettynyt alas saakka jalat kiinni tuessa, joten olin irrottanut jalat. Jotenkin ajatuksissani aloin nostaa itseäni pelkkien selkälihasten varassa takaisin ylös, mutta koska jalat eivät olleet kiinni missään, kippasin naama edellä lattialle. Kyllä nolotti, mutta jälkeenpäin tapahtumalle on naurettu makeasti.

Jos näet mua salilla, niin tule ihmeessä pyytämään mua näyttämään, miten selkäpenkki toimii!

HENNA-RIIKKA:
Tätä mietin jonkin aikaa, mikä on nolointa. Ensimmäisenä tulee mieleen se, kun poljin kuntopyörää ja jotenkin sain itseni jäämään treenihousuista kiinni polkimeen. Fiilis oli sama, kun kengännauhat jää kiinni polkimeen eikä pääse liikkumaan. Noh hetken siinä mietin, että mitä tässä nyt tekisi. Loppujen lopuksi käteen jäi rikkinäiset housut.

Mitä haluaisit kokeilla pelosta huolimatta?

TIINA:
Trampoliinia. Enkä tarkoita nyt sellaista, joka monilla on takapihalla, vaan sellaista isoa, joka urheiluopistolla oli. Haluaisin uskaltaa tehdä siinä korkeita jännehyppyjä ja voltteja. Joitain temppuja olen kokeillut ja voltteja olen hypännyt pois trampoliinilta pehmeällä patjalle, mutta en koskaan uskaltanut tehdä niitä korkeampia hyppyjä.

HENNA-RIIKKA:
​​​​​​​Laskuvarjohyppy. Vaikka en ihan hirveästi pidä nykyään korkeista paikoista. Pari kertaa on tullut hypättyä benji ja se muutamien sekuntien kestävä pudotus on niin lyhyt. Laskuvarjohypyn pidempi vapaapudotus ja sen tuoma adrenaliiniryöppy olisi varmasti kokemisen arvoinen.

Mistä lajista et kuvitellut innostuvasi?

TIINA:
Golf! Meillä oli koulussa lyhyt golf-kurssi, johon lähdin tosi skeptisenä. Olin ihan varma, että se on pitkäveteistä. Mutta golf olikin yllättävän haastavaa ja hauskaa! Lyöntitekniikka on tosi vaikea, ja kun vihdoin sai pallon oikeaan suuntaan, niin onnistumisen kokemus oli valtava! Päädyin suorittamaan green cardin, ja ehkäpä käyn vielä joku kesä pelaamassa.

HENNA-RIIKKA:
​​​​​​​Myös golf! Kun menin ensimmäistä kertaa lyömään rangelle ja rupesin nurmikon ja ilman sijasta osumaanki palloon, niin olin heti koukussa! Suoritin viime vuonna green cardin, ja nyt tarvitsisin vaan pelikokemusta.

Kolme heikkouttasi ja vahvuuttasi?

TIINA:
Heikkoudet
1. Olen joskus todella kömpelö. Tiputtelen tavaroita ja kolhin itseäni joka paikkaan.
2. Jostain syystä en kehtaa kysyä kahdesti, jos en kuule, mitä toinen kysyy, ja sitten yritän vain keksiä jonkin ympäripyöreän vastauksen. (Tapahtunut esimerkiksi kirjamessujen hälinässä lavalla. Kysymys oli, mistä olen kotoisin. Vastasin, etten oikein tiedä ja että siihen on vaikea vastata.)
3. Olen huono kertomaan asioita lyhyesti. Minun lyhyt versio on muiden pitkä.

Vahvuudet
1. Minulla on organisoinnin armolahja. Pidin helposti langat käsissäni ja hallitsen kaaosta.
2. Empatiakyky. Vaikka joskus se myös kuormitti ja koin sen heikkoutena, nykyään ehdottomasti vahvuus.
3. Oppimiskyky. Opin ja omaksun asioita nopeasti. Erityisesti, jos olen kiinnostunut tai innostunut jostain, niin imen itseeni tietoa kuin pesusieni.


HENNA-RIIKKA:
Heikkoudet
1. Innostun helposti uusista asioista, joten välillä haalin uusia juttuja paljon samaan aikaan. Koen tämän olevan myös vahvuuteni.
2. Vietän ajoittain turhan paljon aikaa somessa.
3. Oon melko laiska kehonhuollossa. Tätä pitäisi kyllä petrata!

Vahvuudet
1. Periksiantamattomuus. Jos haluan jotain, niin teen kyllä sen eteen töitä enkä luovuta.
2. Stressinsietokyky. Stressaan nykyään vähän, mutta tätä olen harjoitellut paljon.
3. Itsensä kehittäminen. Asia, joka on vienyt mua niin paljon eteenpäin elämässäni. Itsensä kehittäminen on mun yksi suurista intohimoista.

Mottosi valmentajana

TIINA:
"Pieni askel oikeaan suuntaan on paras vaihtoehto, kun voimat ei riitä loikkaan."

HENNA-RIIKKA:
"Jätetään yhdessä vaa’an tuijottaminen ja painon jojoilu sivuun ja nautitaan liikunnasta ja sen tuomasta hyvästä olosta!"


Nähdään Unelmasalilla!


Tutustu koko valmentajaporukkaamme!

Personal trainerimme

Personal trainerimme ovat iloisia alan ammattilaisia, jotka ovat valmiita auttamaan sinua löytämään sopivan tavan liikkua ja voida paremmin. Tutustu heihin tarkemmin, valitse valmentaja tarpeittesi mukaan ja ota rohkeasti yhteyttä!

Lue lisää