Sisko alkoi käymään kuntosalilla 70-vuotiaana

Usein jopa viisikymppiset tulevat kysymään, ovatko he liian vanhoja salille. Että mitä?! Lihasten kehittyminen hidastuu jo kolmekymppisenä ja keski-iässä lihakset alkavat käytännössä surkastumaan. Siskon vointi on parantunut huimasti kuntosaliharjoittelun myötä, vaikka pohjalla olikin aktiiviset elämäntavat.

Kauppakassien kantaminen ja siivoaminen ovat normaaleita arkiaskareita, joiden ei vielä pitäisi hengästyttää. Keski-ikäiseksi niistä selviää melko hyvin kunnosta riippumatta, mutta viimeistään silloin on tärkeää alkaa pitämään lihaskunnostaan huolta. Helpointa ja turvallisinta se on kuntosalilla. Mutta tuleeko painoilla treenaamisesta isot lihakset ja onko jo myöhäistä, jos keski-ikä on ylitetty?

Kuntosali sopii kaikille

Kuntosalilla harjoitellaan monesta eri syystä. Kaksi- ja kolmekymppiset voivat tavoitella näkyviä lihaksia ja hoikkaa vartaloa. Keski-iän lähestyessä lihaskuntoharjoittelu on tärkeä osa painonhallintaa ja arjessa jaksamista. Eläkeikäiselle lihaskunnon ylläpitäminen ja kasvattaminen on ensiarvoisen tärkeää tulevien vuosien toimintakyvyn kannalta.

Jotta eläkeiästä pystyy nauttimaan – ehkä matkustamaan ja hoitamaan lapsenlapsiakin – on pidettävä itsensä toimintakuntoisena. Lihaskunnon ja puristusvoiman surkastuminen aiheuttaa monia vaivoja, jotka hankaloittavat tavallista elämää. Nivelvaivat, selkäkrempat, liukastumiset ja jopa aineenvaihdunnan häiriöt vähenevät huomattavasti, kun harjoittaa säännöllisesti lihaskuntoaan.

Ja ei, lihakset eivät pullahda esiin kovin helpolla, vaikka tahtoisikin. Sen sijaan ryhti saattaa suoristua, kivut vähentyä ja aivan taatusti olo parantua.

Esimerkillisestä asenteesta on ilo palkita

Olemme vuosittain halunneet muistaa yhtä jäsentämme Vuoden lady -tittelillä. Tämän tunnustuksen on vuosien varrella saanut hyvin monenlaiset naiset. Kaiken ikäiset ja kokoiset, paljon liikkuvat ja passivisemmat, hiljaiset ja räiskyvät. Jokaista naista on kuitenkin yhdistänyt yksi asia: esimerkillinen asenne.

Unelmasalilla korostuu hieno Sisko-meininki. Salilta on moni löytänyt uuden ystävän ja vielä useampi paremman kunnon. Meillä liikkuvat kaikki naiset sulassa sovussa ja auttajia ja kavereita löytyy aina. Sopivasti uuden vuosikymmenen myötä on aika kuopata lady-nimike. Jatkossa valitsemmekin Vuoden siskon!

Ensimmäinen Vuoden sisko on sopivasti itsekin nimeltään Sisko ja siitäkin syystä mainio valinta. Tässä naisessa on kuitenkin paljon sellaista, mistä me nuoremmatkin voimme ottaa mallia. Alla Siskon oma kirje meille kaikille. Lämmin kiitos!

Hei Unelmasalin siskot ja siskojen ohjaajat

On vähän outoa, että tämän ikäinen 72-vuotias mumma kirjoittaa teille, mutta syy selviää lopussa. Olen paluumuuttaja. Työn perässä mentiin Vaasaan ja tein työurani Vanhan Vaasan Sairaalassa. Kun työ oli tehty ja pääsin eläkkeelle, tultiin takaisin Seinäjoelle vuonna 2006.

Olen aina harrastanut liikuntaa; ulkoilua, uintia – myös avannossa – sekä jumppaa. Luonto ja marjastus ovat minulle myös tärkeitä.

Salilla en ollut koskaan käynyt, mutta kaksi vuotta sitten ystäväni Leena houkutteli minut mukaansa. Epäilin koko touhua. Olin liian vanha enkä osaisi mitään. Toisin kuitenkin kävi! Sain hyvän ohjauksen ja se oli siinä: jäin koukkuun. Unelmasalilla on vain naisia eikä kukaan ole sanonut iästä mitään. Salilla on hyvä ilmapiiri ja sinne tulee aina mielellään. Ohjaajatkin ovat mukavia.

Salilla käynti on minulle omaa aikaa ja psyyken sekä fyysisen kunnon hoitamista. Siksi yritänkin käydä säännöllisesti.

Sitten siihen loppuhuipennukseen. Eräänä päivänä Iida oli tiskillä ja sanoi minulle, että olisi yksi asia. Mietin, että mitähän nyt oon tehnyt!? Iida kertoi, että minut on valittu vuoden 2020 siskoksi! En meinannut millään tajuta koko juttua. Treenit meni miten sattuu ja loppupäivä hymyillessä. Tulen pitämään saamaani paitaa ylpeänä! Kiitos Unelmasalin väelle tästä huomiosta. Se ei kyllä unohdu.

Haluaisin omistaa puolet tunnustuksesta ystävälleni: Kiitos Leena, kun toit minut salille ja sait aikaan tämän elämänmuutoksen!

Hyviä jumppa- ja kuntoiluhetkiä kaikille!

T. Sisko Niemelä


Veloitukseton tutustumiskäynti

Täytä oheinen lomake, niin kutsumme sinut vierailulle. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lue lisää