Miksi InBody-mittaus?

Onko tavoitteesi tiputtaa painoa, kiinteytyä tai lisätä lihasmassaa? Onko kehossasi haitallisia puolieroja tai haluat tietää kuinka paljon elintapamuutoksillasi on vaikutusta? Oletko kenties huomannut, että vaa’an lukema ei muutu, vaikka tekisit paljon töitä kehosi eteen?

InBody-mittauksen avulla selvität kehosi ja kehityksesi tilaa painoa, ympärysmittoja, pihtimittausta ja painoindeksiä syvemmältä. InBodyn avulla saat luotettavia tuloksia, jolloin voit asettaa juuri oikeat tavoitteet ja seurata tarkasti niiden saavuttamista.

InBodyn ainutlaatuisella mittausmenetelmällä on yli 80 patenttia ja laitteilla on kaikki keskeiset lääkintälaitehyväksynnät, mm. Medical CE (EU) ja FDA (Yhdysvallat).

Miten mittaus tehdään?

Mittaus tehdään laitteella, johon astutaan paljain varpain ja tartutaan kahvoihin. InBody-mittaukset perustuvat bioimpedanssimenetelmään, jossa johdetaan kevyt sähkövirta kehosi läpi. Se ei kuitenkaan tunnu miltään eikä sitä tarvitse pelätä. Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehosi lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin selkeälle raporttilomakkeelle.

Käymme kanssasi tulokset läpi, niin että ymmärrät niiden merkityksen. Tulosten pohjalta annamme myös vinkkejä harjoitteluun ja ruokavalioon. Saat raporttilomakkeen itsellesi, joka toimii myös mainiona vertailukohtana seuraavalle mittaukselle.

Miten minun pitää valmistautua mittaukseen?

 • Vaatetus → Pukeudu kevyesti, kuten olisit menossa normaalisti puntarille. Riisu myös painavat korut ja kello. Mittaus tehdään paljain varpain, joten esim. sukkahousuja ei kannata pukea päälle.
 • Syöminen ja juominen → Vältä aterioita ja runsasta juomista vähintään 2 tuntia ennen mittausta. Ateriat aiheuttavat hetkellistä painon vaihtelua. Vältä runsasta alkoholin käyttöä vähintään 12 h ennen mittausta. Runsas alkoholin käyttö vaikuttaa nestetasapainoon, jonka normalisoituminen vie aikaa. Käy myös vessassa juuri ennen mittausta, jotta virtsarakko on tyhjä.
 • Fyysinen rasitus → Vältä voimakasta fyysistä rasitusta (hengästyttävää liikuntaa) ennen mittausta. Fyysinen rasitus vaikuttaa lihasten verenkiertoon ja nestemääriin, joka näkyy myös mittaustuloksissa.
 • Pyri tasaiseen olosuhteeseen → Vältä oleilua kylmässä tai kuumassa tilassa juuri ennen mittausta, koska nämä vaikuttavat nesteiden kiertoon kehossa. Älä siis mene mittaukseen heti saunan jälkeen. Varaa lämmittelyyn hetki, jos tulet kylmästä ulkoilmasta.
 • Varmista tasainen nesteiden jakautuminen → Ole seisaallasi vähintään 5 minuuttia ennen mittausta, jotta nesteiden jakautuminen on normaali. Pitkä istuminen tai makuulla olo vaikuttaa nesteiden sijaintiin myös hetken aikaa seisaalleen nousun jälkeen.
 • Kuukautiskierto → Naisten on hyvä huomioida kuukautisten mahdollisesti aiheuttama nestekertymä. Jos huomaat painosi nousevan kuukautisten aikana, pyri ajoittamaan InBody-mittaus muuhun ajankohtaan.
 • Puhtaat kädet ja jalat → Vältä rasvaisten ihovoiteiden käyttöä kämmenissä ja jalkapohjissa ennen mittausta.

Kenelle InBody-mittauksesta on hyötyä?

Monilla on ajatus, että kehonkoostumusmittauksissa käyvät vain tavoitteellisesti treenaavat ihmiset, jotka seuraavat lihasmassan kasvua ja rasvaprosenttia. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kehonkoostumuksen tarkistamisesta hyötyy yhtälailla kuka tahansa meistä.

 • Elintapasairauksien riskiryhmä → Auttaa tunnistamaan riskit ja ennaltaehkäisemään ja hoitamaan mm. metabolista oireyhtymää, diabetesta, tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja sydän- ja verisuonitauteja
 • Fyysisen työn tekijät → Fyysinen työ edellyttää keholta hyvää toimintakykyä
 • Huippu-urheilijat → Tee oikeita asioita ja vältä loukkaantumiset
 • Istumatyöläiset → Tunnista uhkatekijöitä, seuraa elämäntapojen vaikutuksia mm. viskeraalirasvaan
 • Kuntoutujat → Seuraa tulehdustilan paranemista ja kuntoutuksen tehoa
 • Laihduttajat/kiinteyttäjät → Jos paino laskee, ei laske tai jopa nousee, älä arvaile vaan tunnista mitä kehossa tapahtuu.
 • Perusliikkujat → Aseta järkeviä tavoitteita ja seuraa tuloksia luotettavasti
 • Vanhukset → Sarkopenia eli lihaskato laskee toimintakykyä erityisesti vanhuksilla ja vähän liikkuvilla

Miten pääsen InBody-mittaukseen?

Voit varata ajan mittaukseen asiakaspalvelusta (p. 045 265 5645) tai ostaa sen verkkokaupastamme. Liikuntarahat, kuten Smartum, Edenred, ePassi ja EazyBreak käyvät maksuvälineinä.

Mittauksen hinta on 35 €.


Juhannus Unelmasalilla

Juhannuksena nautitaan yöttömästä yöstä, pörriäisistä, kokoista ja juhannussaunasta. To 20.6. jumpissa on erikoisaikataulu ja pe 21.6. ohjataan sään salliessa perinteinen juhannusaaton BODYBALANCE®. Muut jumpat ovat tauolla pe-su 21.-23.6.2024. Myös asiakaspalvelu on suljettu perjantaina.

Lue lisää

Mieti pidemmälle ja liiku koko kesä 10 € hintaan

Haluatko tehdä liikunnasta tavan ja osan arkeasi? Se onnistuu katsomalla hieman pidemmälle ja tekemällä päätöksen onnistumisesta. Tartu kesätarjoukseemme ja liiku koko kesä 2024 vain 10 €!

Lue lisää

Unelmasalin kesäjumpat 2024

Kesä-heinäkuussa Unelman pihanurmella jumpataan tuttuun tapaan keskiviikkoisin klo 18.00. Tunnit ovat avoimia ja veloituksettomia kaikille naisille.

Lue lisää