Keppijumppa

Tämä väline löytyy useimmista kodeista. Sopiva keppi on harjanvarsi tai vaikkapa moppi.

1. Kyykky + tähti x 10

Ota noin lantion levyinen haara-asento ja tuo keppi rinnalle. Kyykkää alas ja jokaisella nousulla avaa vartalo tähdeksi, työnnä keppi suorille käsille ylös.

2. Askelkyykky + kierto x 10/puoli

Astu toinen jalka eteen ja toinen taakse, jalat omilla raiteillaan. Laske keppi harteille. Kyykkää alas ja alhaalla kierrä ylävartaloa etummaisen jalan puolelle.

3. Askelkyykky liu'uttaen x10/puoli

Tuo keppi vartalon eteen ja nosta toinen jalka kepin päälle. Pidä paino tukijalalla joka on lattialla. Lähde liu'uttamaan keppiä viistoon taakse ja samalla nojaa hiukan eteen. Vie liike niin pitkälle kuin pääset. Kepin alle voi laittaa vaikka villasukan jos haluaa suojella lattiaa.

4. Maastaveto + vipunosto x 10

Kumarra suoralla selällä eteen alas, keppi liukuu reisiä pitkin. Ala-asennossa nosta keppi suorilla käsillä ylös vartalon jatkeeksi. Palaa samaa reittiä takaisin ylös lähtöasentoon.

5. Pohjepumppaukset x 20

Ota kepistä tukea ja nouse niin korkealla päkiöille kuin pystyt. Tee pieniä pumppauksia ylhäällä niin kauan, että tunnet poltteen pohkeissa.

6. Päin makuulla ylävartalon nosto + kepin veto x 10

Käy päinmakuulle, ota keppi käsiin ja ojenna vartalo suoraksi. Nosta ylävartaloa ylös ja vedä keppi rinnan alle. Palaa takaisin lähtöasentoon.

7. Melonta puoli-istunnassa x 20

Käy istumaan jalat koukussa ja laske ylävartaloa mahdollisimman taakse. Pyöristä selkä kunnolla ja tunne jännitys vatsassa. Lähde melomaan isoa liikettä kepillä sivulta sivulle.